KK Perfekt Zenica učestvovao na ljetnom karate kampu u Crnoj Gori

Karate klub Perfekt Zenica učestvovao je na ljetnom karate kampu u Crnoj Gori, u Ulcinju. Karate kamp je bio u periodu 06.07. do 14.07.2023. godine.

Klub su predstavljali: Bajrambašić Una, Bajrambašić Sanari, Bošnjak Hamza, Bošnjak Merjem, Mušinović Azra, Mušinović Amina i Rašić Tea.

Glavni instruktor seminara je bio gospodin Elmir Gaši, nosilac crnog pojasa 7.DAN, dugogodišnji trener reprezentacije BiH i izvrstan poznavalac karate borbi.

Instruktor seminara je bio gospodin Samet Gaši, nosilac crnog pojasa 5.DAN, aktuelni međunarodni sudija i izvrstan poznavalac karate kata.

Instruktor seminara iz kluba je bio gospodin Nermin Bošnjak, majstor karatea crni pojas 5.DAN, dugogodišnji karate reprezentativac BiH i osvajač brojnih svjetskih i evropskih medalja.

Djeca su imala priliku prvo da vježbaju sa vrhunskim trenerima karate borbe i kate. Dobili su mnoštvo ideja i kombinacija karate tehnika/ručnih i nožnih/ kako bi iste uvježbavali za sljedeći turnir PERFEKT OPEN ZENICA 2023 koji je početkom mjeseca septembra. Na treninzima kata su prešli sve učeničke kate, dok su sa većim i iskusnijim takmičarima naučili GOJU SHIHO SHO.

Djeca iz svih klubova su se zajedno po cijeli dan družila i zabavljala, dok su na pješčanoj plaži i na moru posebno uživala u jutarnjem i popodnevnom kupanju i igranju.

Iz kluba poručuju da su sigurni da su učestvovali na izuzetno lijepom i kvalitetnom karate kampu, te da su djeca uživala u druženju, uvježbala poznate tehnike i kate, kao i naučili nove kombinacije i kate.

Karate klub nastavlja sa svakodnevnim treninzima u okviru ljetne karate škole na Kamberovića polju sa početkom od 18:00 sati te pozivaju sve stare članove da nastave sa treninzima, kao i sve zainteresovane da ih slobodno posjete svaki radni dan od 18:00 satu i sve dodatne informacije možete dobiti na broj mobitela 387 61 063 007.

Počeli su i sa pripremama za učešće i organizovanje jedinog zeničkog karate turnira PERFEKT OPEN ZENICA 2023, koji će biti 09.09.2023.godine u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici.