Podjela kurbanskog mesa u organizaciji Službe za boračko-invalidsku zaštitu Grada Zenice i HO Humanity First

FOTO: Zenicainfo.ba

Služba za boračko-invalidsku zaštitu Grada Zenice u saradnji sa Humanitarnom organizacijom Humanity First izvršila je podjelu kurbanskog mesa. Ova aktivnost realizovana je u 11 gradova u našoj državi.

Kurbansko meso danas je u Zenici donirano Javnoj ustanovi Dom porodica, Udruženju logoraša, kao i Udruženju Ratnih vojnih invalida. Dom porodica tokom akcije donacije kurbanskog mesa obezbjedi zalihe za čitavu godinu, što najbolje pokazuje našu ljudskost.

Kao i prethodnih godina Javna ustanova Dom porodica u čijem je sklopu i Gradska narodna kuhinja vrši prijem kurbanskog mesa do popune kapaciteta naših zaliha. Ovom prilikom želim da se zahvalim pojedincima, grupama kao i organizacijama koji su odlučili i ove godine da nam doniraju to meso koje se koristi tokom cijele godine za potrebe djece i korisnika Gradske narodne kuhinje”, kazao je Halil Arnaut, direktor JU Dom porodica.

Donacija kurbanskog mesa samo je jedna od aktivnosti udruženja Humanity First koju tokom godine realizuju na području čitave države.

Mi godinama radimo ovu akciju i provodimo je na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine od Bosanske Dubice pa do Goražda i gradovima gdje imamo mogućnost i dobru saradnju, pogotovo u Zenici i vjerujem da vam je poznato da smo ovdje prisutni na svaki mogući način, ono što mi imamo mogućnost u sklopu našeg budžeta i sredstava mi izađemo u susret da radimo razne projekte. Danas smo tu jer smo čuli da postoji velika potreba i ovo je prilika da mi izražavamo svoju vjeru kroz humanost”, kazao je Mufeezur Rahman, iz organizacije Humanity First.

Nakon JU Dom porodica, donacija kurbanskog mesa izvršena je Udruženju logoraša, odnosno Udruženju ratnih vojnih invalida.

Ja bih želio svim muslimanima širom svijeta da čestitam Bajram. Hvala vama na izuzetnoj saradnji koji uvijek podržavate organizaciju Ratnih vojnih invalida. Zahvalio bih se humanitarnoj organizaciji, zahvalio bih se Arminu Mujkiću na ovoj izuzetno lijepoj donaciji u vidu kurbana”, kazao je Almir Čamdžić, predsjednik udruženja.

Današnja donacija kurbanskog mesa samo je jedan u nizu projekata koje Služba za boračko-invalidsku zaštitu realizuje sa Humanitarnom organizacijom Humanity First.

Služba za boračko-invalidsku zaštitu obraća se tokom godine za desetak, petanest adresa humanitarnih i međunarodnih organizacija tražimo da vidimo gdje možemo izvući bilo kakvu podršku i pomoć, osim one koja je Ustavom i zakonom propisana za naše članove, za boračku populaciju sa područja Grada. Organizacija Humanity First se svake godine odazove na čemu smo im zahvalni. Ove godine su već četiri akcije na području Grada realizovali za boračku populaciju, za ratne vojne invalide, bivše logoraše za tu kategoriju stanovništva. Ovaj put je došao na red povodom Kurban bajrama i koristim ovu priliku da svim građanima Zenice, a posebno pripadnicima Oružanih snaga, svima koji su branili Bosnu i Hercegovinu čestitam Kurban bajram”, kazao je Armin Mujkić, šef Službe za boračko-invalidsku zaštitu.

Ukupna vrijednost donacije procjenjuje se na 5.000 maraka. (N. G.)