Nogometaši Čelika pripreme počinju u julu

FOTO: Zenicainfo.ba

Početak priprema za narednu sezonu u nogometnom klubu Čelik zakazali su za 3. juli. Kako je najavljeno prozivku igrača na Bilinom polju obaviće šef Stručnog štaba Armin Duvnjak.

Ovaj ljetni prelazni rok i odmor je kratak. Iskreno ja i moji igrači jedva čekamo polazak priprema. Zaželjeli su se igrači treninga, u kontaktu smo i mislim da ćemo biti u punoj snazi od ponedeljka gdje je planirana prozivka, a u utorak prvi trening. I lagano palimo motore za Prvu ligu Federacije BiH”, izjavio je za Zenicainfo.ba Armin Duvnjak, šef Stručnog štaba NK Čelik.

Prvi dio priprema Čelik će obaviti u Zenici na Kamberovića polju. Od 24. do 31. jula Crno- crveni će raditi na jednoj od dvije planirane destinacije Kupres ili Vlašić. Nakon toga slijedi povratak u Zenicu i nastavak trenažnog procesa. Prema najavama šefa Stručnog štaba Armina Duvnjaka, ekipa će doživjeti određene promjene i nekolicini nogometaša biće ponuđeno da odu na posudbu ili promjene sredinu.

Mislim bez obzira na sve da ćemo na kraju donijeti ispravne odluke, ko zaslužuje da nastavi saradnju sa nama a ko ne. Što se tiče pojačanja trenutno su tu Mehić i Salkanović. U planu je još dolazak možda tri ili četiri igrača koji će dodatno zaoštriti konkurenciju u timu. I vjerujem da će naš tim učiniti još kvalitetnijim”, optimista je Armin Duvnjak.

Kako je za Zenicainfo.ba potvrdio strateg zeničkog tima, ambicije Čelika u narednoj sezoni u Prvoj ligi Federacije BiH su vrh tabele.

Čelik vidim svakako u vrhu tabele. Mislim da će na kraju klub donijeti odluku u kojem smjeru idemo. Svakako mislim da ćemo svaku utakmicu da idemo na pobjedu. Meni je cilj da napravim kvalitetan tim i da možemo  pomrsiti  račune svakome. Definitvno mogu da kažem da kroz narednih 30 kola ćemo se botiri za sami vrh”, zaključio je Duvnjak.

Od igrača iz prošle sezone jedno je sigurno da u Čeliku više ne računaju na Filipa Arežinu, koji je zbog nediscipline u finišu prošle sezone otišao iz Zenice bez ikakvog objašnjenja. (M. P.)