Selekcija ZDK ukupni pobjednik 19. sportskih igara paraplegičara i oboljelih od dječije paralize BiH

 Selekcija Zeničko-dobojskog kantona ukupni je pobjednik Međunarodnog otvorenog prvenstva i 19. sportskih igara paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Bosne i Hercegovine, na kojem je Sajjra Poljo iz Zenice proglašena za najbolju takmičarku te Adem Nebi iz Sjeverne Makedonije za najboljeg takmičara ovog takmičenja, na kojem je na Atletskom stadionu Kamberovića polje u Zenici sudjelovalo 100 takmičara iz BiH, Srbije, Slovenije, S. Makedonije i Crne Gore.

Organizator takmičenja bio je Savez paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije BiH, a Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica po peti put bilo je domaćin prvenstva, na kojem se takmičilo u trkama u kolicima na 100, 200 i 400 metara, atletskom višeboju (koplje, kugla, disk i čunj) te šahu.

Konačni poredak: Ekipno muškarci: 1. Zeničko-dobojski, 2. Srednjobosanski i 3. Unsko-sanski kanton; Ekipno žene: 1. Zeničko-dobojski, 2. Unsko-sanski i 3. Srednjobosanski kanton. Ukupan plasman: 1. Zeničko-dobojski, 2. Srednjobosanski i 3. Unsko-sanski kanton.

Poredak u šahu: 1. Zeničko-dobojski kanton, 2. Republika Srpska, 3. Srednjobosanski kanton.

Fena.ba