U Katoličkom školskom centru svečano promovisan 41 maturant

Na svečanosti u Katoličkom školskom centru promovisan je 41 maturant koji je završio školovanje u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Ovom prilikom nagrađeni su najbolji učenici, kao i oni koji su se istakli u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, te je svečano proglašena učenica generacije Amina Bajramović. Ispraćena je 26. generacija maturanata Katoličkog školskog centra. I ova generacija je potvrdila ono naše geslo da su naše škole, naš drugi dom, kazao je ovom prilikom Vlatko Rosić, ravnatelj Katoličkog školskog centra.

“Uistinu mi se trudimo da naš centar bude drugi dom našim učenicima. Mi smo ponosni na ovu generaciju jer smo iznjedrili u ovoj generaciji mnoštvo učenika koji su ne samo odlični učenici nego koji su bili aktivni u nastavnim, iznavnastavnim, izvanškolskim aktivnostima, projektima, sekcijama, nastupima itd., tako da s jedne strane nam je zao što odlaze jer su stvarno ti učenici negdje davali duh ove škole, bili su sami prepoznatljivi kao promotor ove škole, ali s druge strane nam je drago jer ih ne možemo ostaviti ovdje da ih vječno zadržimo nego oni moraju ići dalje studirati i ići kroz život”, kazao je Rosić.

Ovom prilikom proglašeni su i najbolji učenici ove škole, a za učenicu generacije proglašena je Amina Bajramović.

„Veoma je teško sažeti četiri godine u nekoliko minuta govora tako da neću se osvrtati na sve samo ću istaknuti ono što me zapravo dovelo do ovog uspjeha. Iako će možda samo moje ime stajati pored titule učenice generacije moram reći da nisam za ovo zaslužna samo ja. Zaslužne su prvo moje kolege koje su kako nekim zavidnim komentarima, tako i nekolicina njih divnim pohvalama podsticali me da radim još više i da se trudim još više. Zaslužni su svi profesori i svi djelatnici centra koji su svojim znanjem  i posvećenošću podržavali svaki moj uspjeh i angažman i moram istaknuti da se upravo u tome ogledaju sve prednosti ovog našeg centra”, kazala je Bajramović.

Cijeli protekli period osoblje KŠC-a se trudilo da napravi što bolju školu i kako su kazali toplo preporučuju svim učenicima da upišu njihovu gimnaziju.(N.G.)