Obnovljene prostorije u Domu za stara lica nakon požara

FOTO: Zenicainfo.ba

Prostorije zahvaćene požarom u noći 21. na 22. maja ove godine u Domu za stara lica u Zenici su obnovljene.

Uvjerili smo se na licu mjesta da je sve je očišćeno, okrećeno, promjenjena su vrata i prozori, sve miriše i čeka se isporuka novog namještaja za sobe i pomoćne prostorije u Domu za stara lica.

Odmah to veče kad je bio požar gradonačelnik je bio prisutan tu i odmah je obećao sredstva, odnosno pomoć Gradske uprave. Tad je rekao da je u pitanju dvadeset hiljada za početak i ukoliko bude potrebno još spremni su da nam pomognu da sve to završimo. Sljedeće sedmice su nam odmah i uplatili sredstva 20.000 KM, 14.000 KM je do sada utrošeno na radove koje ćete vi snimiti, vidjeti, a ostalo nam je za namještaj.  Gradonačelnica Sarajeva je isto obećala pomoć i ta sredstva će biti uplaćena do kraja sedmice. Imamo njihov zaključak da će prebaciti 10.000 KM za sanaciju požara. S obzirom da su radovi pri kraju, još neki sitni detalji su ostali da se urade korisnici će se vratiti u svoje sobe i u svoje krevete jer radovi su završeni skoro“, izjavila je za Zenicainfo Sedina Muslić, v.d. direktorica Doma za stara lica Zenica.

Razgovaralo se i sa premijerkom ZDK, Amrom Mehmedić, ali do sada još nije došlo do realizacije obećane pomoći. Svi zaposlenici i štićenici koji su bili zahvaćeni dimom te dramatične noći su se oporavili i dobrog su zdravlja. Zvanični izvještaj policije o uzrocima požara još nije dostavljen upravi Doma za stara lica. (T. B.)

FOTO: Zenicainfo.ba