Poraz odbojkašica BiH od selekcije Belgije

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je poraz od selekcije Belgije u okviru Zlatne lige CEV-a 0:3. Po setovima 23:25, 14:25 i 18:25.

Belgijanke su u ovaj susret ušle kao prvoplasirane na tabeli i samim tim imale su ulogu favorita. Prvi set naše djevojke su odigrale odlično. Parirale su gošćama do samog kraja kojeg su na kraju Belgijanke riješile sa 25:23. Drugi set smo gledali apsolutnu dominaciju gošći pa je na kraju bilo 25:14 u njihovu korist. Kvalitet i iskustvo Belgijanki su se vidjeli i u trećem setu koji je završen 25:18.

Na kraju možemo kazati da je naša selekcija ovaj mini ciklus apsolutno opravdala očekivanja. Iako nismo uspjeli upisati pobjedu ni u jednoj utakmici nismo imali podređenu ulogu, te smo se u svakom protivniku dostojno suprostavili. Podmlađena i neiskusna selekcija Bosne i Hercegovine možemo kazati da nas je sve učinila ponosnim jer igrati Zlatnu ligu sa nekim od najboljih evropskih selekcija i pri tome istim tim selekcijama parirati zaslužuje sve čestitke. Nakon Zlatne lige naša selekcija se okreće pripremama za Evropsko prvenstvo koje se sredinom avgusta igra u Italiji. Grad Zenica još jednom se pokazao kao izvanredan domaćin našim najboljim odbojkašicama i nema sumnje da će im Zenica i dalje ostati baza. (N. G.)