Odbojkašice Bosne i Hercegovine večeras u Zenici u okviru Zlatne lige CEV-a dočekuju Belgiju

FOTO: Zenicainfo.ba

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici igra svoj posljednji susret  Zlatne lige CEV-a protiv Belgije.

Izabranice selektora Stevana Ljubičića koje imaju tri poraza očekuje težak meč sa prvoplasiranom i neporaženom selekcijom Belgije. Prvi susret protiv selekcije Belgije koji je igran 27. maja u Kortrajku, selekcija BiH izgubila je s maksimalnih 0:3, dok je u posljednjem susretu BiH poražena od Švedske sa 3:2.

Do izražaja je došao ponovo nedostatak iskustva u našoj selekciji, te činjenica da je ovaj mini ciklus igramo sa dosta podmlađenom selekcijom.

Idemo dalje, u srijedu dočekujemo Belgiju i nećemo odustati ni jednog momenta“, izjavio  je nakon poraza od Šveđanki selektor Stevan  Ljubičić.

Večerašnji meč između BiH i Belgije igra se u Areni “Husejin Smajlović” od 18 sati. U grupi A će u okviru 6. kola, 17. juna,  još igrati Švedska i Belgija. Trenutno na tabeli u grupi A prva je Belgija sa 6 poena iz dvije utakmice, Švedska  ima pet a BiH 1 bod iz  tri utakmice. (M. P.)