Nogometaše Čelika u nedjelju očekuje utakmica godine

FOTO: Zenicainfo.ba

Utakmica godine ili cijele sezone nogometaše Čelika očekuje u nedjelju 11. juna. U revanš susretu doigravanja za ulazak u Prvu ligu Federacije BiH zenički ligaš će ugostiti ekipu Klisa iz Buturović polja, kod Konjica. Prvi susret u Konjicu završen je neriješeno 1:1.

Trener Armin Duvnjak na današnjoj press konferenciji, između ostalog, naglasio je da njegov tim ima kvalitet ali da ne smiju podleći euforiji.

Nedjeljna utakmica mene i moju ekipu motiviše, to su susreti o kojima razmišljamo cijelu sezonu i želimo nagraditi sebe dobrim rezultatom unazad sezonu, sezonu i po. Skautirali smo protivnika i prije prvog meča. Kvalitetna ekipa Klisa koja može da zaprijeti u svakom trenutku, posebno iz kontranapada. Imamo dobar pristup utakmici i smatram da ćemo na kraju slaviti”, izjavio je šef stručnog štaba Armin Duvnjak.

Ovogodišnju sezonu u Drugoj ligi Centar mladi nogometaš Ali Međuseljac završio je sa  postignutih 18 golova.

Što se tiče susreta u nedjelju očekujemo pobjedu. Očekujem od svakog igrača koji bude igrao da će dati sve od sebe i da će ostaviti srce na terenu za tu pobjedu. I ovom prilikom pozvao bih sve naše navijače da nas podrže i budu naš vjetar u leđa i da zajedno slavimo plasman u viši rang”, izjavio je Ali Međuseljac.

U nedjeljnom meču u konkurenciji za tim zbog povreda neće biti: Mahir Karić i Filip Arežina. U Čeliku su već pustili u prodaju ulaznice po cijeni od: jug 4, istok 5 i zapad 6 KM. (M. P.)