KK Kengur slavi 25 godina rada borbom za još jednu titulu prvaka BiH

KK Kengur je protekle sedmice proslavio 25 godina postojanja kluba.

Za tih 25 godina, kroz klub je prema evidenciji prošlo nešto malo manje od 10.000 dječaka i djevojčica koji su danas uspješni ljudi, roditelji, dok su neki i nastavili svoje košarkaške vode kako u igračkim, tako i u trenerskim vodama.

Za ovih 25 godina, KK Kengur je organizovao 25 zimskih i ljetnih kampova, a ove godine klub očekuje 25. izdanje tradicionalnog Kengur kupa.

Prema riječima predsjednika u trenera KK Kengur Zenica, Envera Jahića, tokom godina klub se susretao sa mnogim poteškoćama u radu, koji su prije svega bili infrastrukturne i finansijske prirode. Uslovi za rad, kao i nepostojanje seniorskog tima u Zenici posljednjih godina u mnogo čemu ostavljaju posljedice i na KK Kengur. Kako je Enver Jahić istakao, zbog loših uslova, ali i košarkaške neperspektive najtalentovaniji članovi kluba su primorani već sa 15 ili 16 godina da traže perspektivu i sreću u drugim sredinama.

Svoj 25. rođendan KK Kengur će pokušati krunisati novom titulom prvaka BiH, s obzirom da je KK Kengur jedan od četiri kluba u BiH koji je bio prvak države u svim omladinskim kategorijama, ovaj poduhvat predstavlja samo kontinuitet kvalitetnog rada.

Pionire ovog kluba (dječaci rođeni 2009. i mlađi) već u subotu očekuje prvi krug Državnog prvenstva gdje ova ekipa gostuje u Sarajevu i gdje će odmjeriti snage sa prvakom SBK ekipom Never Stop Donji Vakuf i sjajnom ekipom OKK Spars Sarajevo.

Ovu generaciju predvode dva igrača koja su već igrali za reprezentaciju BiH, Kenan Alispahić (MVP turnira) i Vedran Pojskić (najbolji strijelac) i dva nova igrača na spisku U14 reprezentacije BiH Mutapčić i Brkić.

Iz KK Kengur navode da je ovo jedna od boljih generacija u historiji.