Gradonačelnik Kasumović: Grad će interventno uplatiti 20.000 KM za sanaciju štete u “Domu za stara lica Zenica”

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović posjetio je danas Javnu ustanovu “Dom za stara lica Zenica”, koju je sinoć zadesio požar zbog kojeg su svi štićenici morali da se evakuišu. Tom prilikom gradonačelnik Kasumović obećao je kako će Grad Zenica u potpunosti pomoći da se nastala šteta sanira, ali da je najvažnije da nema ljudskih žrtava.

“Neizmjerno mi je žao zbog ovog nemilog događaja. Hvala Bogu, niko nije povrijeđen niti stradao, jedino su svi morali biti evakuisani. Zahvaljujem se Službi hitne medicinske pomoći pri Domu zdravlja Zenica, Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Zenica, Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a pogotovo uposlenicima ove ustanove i mještanima obližnjih naselja. Sinoć sam bio tu, bilo je stotine omladinaca koji su pomagali da se evakuišu stari i bolesni ljudi”, kaže gradonačelnik Kasumović.

Ističe da će Grad Zenica još danas izvršiti uplatu sredstava, kako bi se čim prije moglo početi sa sanacijom štete.

“Grad Zenica će interventno već danas novčano reagovati, a od menadžmenta sam tražio, odmah po okončanju uviđaja kojim će biti utvrđen i uzrok požara, da krene sa radovima i vrate dom u funkciju. Zahvaljujem se mnogim načelnicima i gradonačelnicima koji mi od jutros nude pomoć. Međutim, Grad Zenica je stabilan i neće nam trebati nikakva pomoć, ima dovoljno sredstva. Grad će promptno uplatiti 20.000 KM, a očekujem od Kantona, tu je i premijerka Amra Mehmedić, jer su viši nivo da pomognu sa više sredstava. Ali, to neće biti sva sredstva. Koliko god sredstava bude neophodno, pomoći ćemo da se šteta sanira i dom čim prije vrati u funkciju”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

U posjeti “Domu za stara lica Zenica”, osim gradonačelnika Kasumovića, boravila je i Amra Mehmedić, premijerka Zeničko-dobojskog kantona. koja je, također, istakla da će pomoći u svojim kapacitetima koliko to bude neophodno, saopćeno je iz Odsjeka za protokol i informisanje Gradske uprave Zenica.

Odsjek za protokol i informisanje Gradske uprave Zenica