Saopštenje NK Čelik: Manji administrativni propusti razlog nedobijanja licence

Danas je na adresu kluba stigla odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova po kojoj se nogometnom klubu Čelik odbija izdavanje licence za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za sezonu 2023/2024.

Upravni odbor i menadžment kluba preuzimaju punu odgovornost za nedobivanje licence i izražavaju duboko izvinjenje svim Čelikovcima na narušavanju ugleda kluba i neugodnostima koje su doživjeli prilikom saznanja današnje vijesti, navode iz NK Čelik.
Nažalost, koliko god se trudili elimisati greške u radu, one su sastavni dio posla, a ovoga puta su plod isključivo manjiih administrativnih propusta prouzrokovanih nepažnjom i neiskustvom.
Klub je u propisanom roku podnio zahtjev za izdavanje licence za učešće u takmičenju u m:tel Prvoj ligi FBiH za takmičarsku sezonu 2023/2024 u sklopu vanredne primjene sistema licenciranja za klubove iz nižeg ranga takmičenja.
U ovom trenutku klub nije u mogućnosti objaviti detalje nedobivanja licence zbog zabrane javnog objavljivanja pismenog dijela odluke Prvostepene komisije za licenciranje NS FBiH, ali ističemo da se radi o manjim administrativnim propustima koji su već u toku dana ispravljeni.
Ovim putem se još jednom duboko izvinjavamo svim navijačima i simpatizerima kluba i poručujemo da će klub dostaviti prepravljenu dokumentaciju u zadanom roku, te čvrstvo vjerujemo da će NK Čelik na Drugostepenoj komisiji zadovoljiti sve kriterije i dobiti licencu za učešće u takmičenju m:tel Prve lige FBiH, saopšteno je iz zeničkog ligaša.