Penzioneri traže revidiranje odluke o vanrednom povećanju penzija

Tokom nedavnog razgovora sa novoizabranim federalnim ministrom rada i socijalne politike predstavnici Saveza udruženja penzionera FBiH iskazali su potrebu da se revidira odluka o vanrednom povećanju julskih penzija za 3,9 posto, koju je prethodna Vlada Federacije BiH donijela, te da se vanredno povećanje penzija odnosi već na junsku, a ne julsku penziju, kako je predviđeno.

Međutim, kako stvari sada stoje, od toga neće biti ništa, potvrdio nam je danas Mustafa Trakić, predsjednik Saveza udruženja penzionera ZDK.

“Mi smo juče u Sarajevu održali Skupštinu Saveza udruženja penzionera FBiH, tokom koje su nam i resorni federalni ministar Adnan Delić i direktor Federalnog Zavoda PIO/MIO, Zijad Krnjić, rekli da ne može doći do revizije odluke o vanrednom povećanju penzija, te da ostaje prvobitni procenat povećanja svih penzija od 3,9 posto, ali da će se za ovaj procenat biti uvećane već majske penzije”, navodi predsjednik Saveza udruženja penzionera ZDK, napominjući da će konačna odluka biti poznata sutra, nakon sjednice Vlade Federacije BiH. (V.J.)