Odbojkašice BiH se pripremaju za mečeve Zlatne lige, Grad Zenica dijeli hiljadu ulaznica navijačima

Ženska odbojkaška seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine, prvu utakmicu u okviru Zlatne lige Evropske odbojkaške federacije igra 27. maja u Beligiji a četiri dana kasnije gostuju u Švedskoj.

Uzvratni mečevi na programu su 10. juna sa Švedskom i 14. juna protiv Belgije. Oba susreta igraće se u Areni Husejin Smajlović u Zenici. Pripreme za nastupe u Zlatnoj ligi bh odbojkašice počele su 8. maja u Zenici. Stručnom štabu se danas pridružio i selektor Stevan Ljubičić.

Za razliku od nekih predhodnih godina ova selekcija ima uslove za neometano pripremanje za takmičenja koja sup red nama. Ono što je pred nama jeste Zlatna liga. Prvu utakmicu imamo 27. maja je u gostima protiv  Belgije. Nažalost nismo u prilici da u ovom trenutku okupimo što je najbolje i ono što je ovu reprezentaciju predstavljalo ranijih godina iz nekih objektivnih razloga“, izjavio je selektor Stevan Ljubičić.

Kako je danas  najavio selektor zbog povreda će u prva dva meča izostati Ajla Paradžik i Dajana Bošković.

„Želim da iskoristim ovu priliku da pozovem sve najvatrenije i najvjernije navijače da dođu 10. i 14. juna u Zenicu da nas podrže, kako su to i do sada radili“, poručila je kapitenka  Anđelka Radišković

Grad Zenica koji je domaćin bh odbojkašicama podijeliće besplatno 1000 ulaznica za naredne mečeve naših odbojkašica u zeničkoj Areni.

Grad Zenica je obezbjedio 1000 besplatnih ulaznica za građane Zenice da prisustvuju utakmicama. To je jedan vid podrške i pomoći ovim djevojkama i savezu. Želimo da pošaljemo jednu lijepu priču iz ovog grada”, kazao je Armin Mujkić, predstavnik grada Zenica.

Nakon Zlatne lige CEV-A odbojkašice BiH će učestvovati i na Evropskom prvenstvu u odbojci  koje će se igrati od 15. augusta do 3. septembra. (M.P.)