Evo kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana

Danas će u Bosni preovladavati oblačno vrijeme sa slabom kišom.

U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslije podne ponegdje na istoku i jugoistoku Hercegivine su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temparatura zraka od 10 do 16, na jugu od 18 do 24 °C.

U petak u Bosni pretežno oblačno, u Hercegovini umjerena naoblaka. Slabija kratkotrajna kiša je moguća u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje od 21 do 25°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi i slaba grmljavina se prognoziraju na području Krajine, jugozapadu Bosne, u centralnim područjima i Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U drugoj polovini dana širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi i slaba grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 26°C.