Čelik u subotu dočekuje Krivaju

Četiri kola prije kraja lige nogometaši Čelika obezbjedili su titulu prvaka Druge lige Centar, tako da u četiri posljednja kola  nisu opterećeni imperativom pobjede.

Bez obzira što su obezbjedili doigravanje za ulazak u Prvu ligu Federacije BIH,šef Stručnog štaba Armin Duvnjak na današnjoj press konferenciji najavio je maksimalno zalaganje na terenu i priliku za afirmaciju mlađih igrača.

Nećemo se opustiti u posljednja četiri kola, želimo pobijediti sve do kraja i bitna nam je svaka utakmica do kraja sezone, pa tako i sutrašnja utakmica protiv Krivaje. Pozvao bi navijače da nas podrže i da zajedno proslavimo još jednu pobjedu. Svjesni smo da imamo talenata u omladinskom pogonu, možemo očekivati i pojačanja za kraj ove sezone, na njima je da se nametnu u budućnosti i opravdaju naša očekivanja, tako da će dobiti šansu u finišu sezone, evo Bašić je u prošlom kolu zabio gol u svom debiju“, izjavio je trener Armin  Duvnjak

Jedan od najboljih pojedinaca u prošloj utakmici sa Mošćanicom, Eldar Sivac pozvao je navijače da sutra dođu na utakmicu  u što većem broju.

Čestitam trenerima, saigraćima i navijačima na osvojenom prvom mjestu. Sutra igramo protiv Krivaje idemo na pobjedu kao i preostale utakmice do kraja sezone. Želimo ući u doigravanje ući u što boljoj formi. „ kazao je Eldar Sivac.

Generalni direktor kluba Emir Ćerim objasnio je trenutnu situaciju sa blokadom računa  NK Čelik.

Trenutno u ovom momentu Čeliku je ostalo  da isplati 16 blokada, proces ide malo sporije jer je veliki broj ljudi i teško je svima objasniti koliko nama vrijeme znači u ovom trenutku. Ukupni iznos je 193.000 KM i mislim da ćemo nakon Krivaje i u narednoj sedmici to odraditi, odnosno da završimo uplatu svim povjeriocima. U narednih 10 maksimalno 15 dana to ćemo vjerujem i završiti.“, kazao je Ćerim.

Utakmica 27.kola Druge lige FBiH, grupa „Centar“ između Čelika i Krivaje igra se sutra na Bilinom polju od 17:30 sati. (M.P.)