Zenički Moto klub Gremium u subotu organizuje bajkerski party

Prvog dana narednog vikenda u Zenici je planiran bajkerski party Moto kluba Gremium koji će okupiti veliki broj bajkera iz Evrope i s područja Balkana.

Riječ je o redovnom okupljanju motociklista u organizaciji moto kluba čije je sjedište za Bosnu i Hercegovinu u Zenici, kao jednom od članova najvećeg njemačkog moto kluba koji egzistira već pola stoljeća.

Tačnije MC Gremium je osnovan prije 51-dnu godinu u Manhajmu, a bh. filijala je u Zenici formirana prije dvadeset godina.

„U Zenici, osim našeg, imamo nekoliko moto klubova: Tica, Condor i Zenica bluz s kojima stvarno imamo pravi prijateljski odnos i nastojimo naša bajkerska okupljanja rasporediti da se datumi ne poklapaju“, kaže Fero Odobašić, predsjednik MC Gremium Zenica.

Upravo su kolege iz Zenica Bluza za party koji spremaju za subotu 13. maja pripremili iznenadjenje u toplim obrocima za sve učesnike i posjetitelje, a samo članovi Gremium moto kluba obećavaju dobru zabavu.

Bh. Gremium moto klub ima podružnice u gradovima Bosne i Hercegovine , a ponosni su što medju članovima imaju i jednog Nijemca sa Raspotočkom adresom Petera Zimmermanna.

Druženje na platou gdje je bila zgrada Doma štampe u ulici Kučukovići počinje okupljanjem bajkera u subotu u podne. Očekuju na desetine, ako ne i stotine ( što će biti uvjetovano vremenskim prilikama) bajkera iz Evrope i Balkana, a već predveče za sve učesnike okupljanja i građane i građanke Zenice koji su također pozvani, svojim nastupom na kamionu za dobru atmosferu biti zadužen zenički Taksi bend.

A.H.