Stonoteniseri Mladosti u doigravanju igraju protiv Mostara

Mečevima protiv Viteza , Kreke i Doboj Istoka, stonoteniseri zeničke Mladosti okončali su ligaši dio takmičenja u Premijer ligi BIH.

U završnici su ostvarili  dvije pobjede i jedan poraz.Nakon odigrana 22. kola mjesto u play offu za prvaka BiH su obezbjedile prve 4 ekipe,:prvoplasirana Banja Luka,drugi Mostar , treča Mladsot i četvrti Vitez. U polufinalnom meču sastaju se  Banja Luka- Cm Vitez te  Mostar-  Mladost Zenica.Polufinalni mečevi se igraju na dvije dobivene partije, a u slučaju majstorice prednost domaćeg terena imaju ekipe koje su ostvarile bolji plasman u regularnom dijelu sezone.

Završen je regularni dio dezone.Mi smo u ovoj sezoni zauzeli treče mjesto I samim tim igramo protiv drugoplasirane ekipe , dakle protiv našeg vječnog rivala ekipe Mostara.Ove godine smo završili na trečoj poziciji , međutim to u samom play offu ništa ne znači.Igra se na dvije dobijene partije.Mi branimo titulu prvaka .Branili smo titulu i Kupu izgubili smo u finalu , nesretno uz neku dozu sportske sreće ekipa iz Mostara nas je pobjedila.Nadamo se da ćemo u play offu uspjeti vratiti to što smo izgubili I da ćemo ove godine doći do finala .U finalu je sve moguće.”optimista je jedan od najboljih bh stonotenisera Edin Konjić.

Prvi meč polufinala play offa za prvaka BIH u stonomtenisu Mladost igra na domaćem parketu  21.maja protiv  Mostara. (M.P.)