U OŠ Musa Ćazim Ćatić održava se 26. kantonalno takmičenje iz informatike

U Područnoj školi Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“ u Zenici danas se održava 26. kantonalno takmičenje osnovaca iz informatike. Organizator je Pedagoški zavod ZDK, a pokrovitelj resorno kantonalnog Ministarstvo u Zenici.

“Na današnjem kantonalnom takmičenju iz informatike učestvuju 32 učenika, koji su bili najbolji u svojim osnovnim školama na prethodno obavljenim školskim takmičenjima na prostoru ZDK, a tri učenika, koja se pokažu najboljima idu dalje na državno takmičenje”, kaže Aida Salkić, direktorica Pedagoškog zavoda ZDK, napominjući da je osnovni cilj ovakvih takmičenja da se razvija izvrsnost, da učenici, koji tokom školske godine rade na dodatnim sekcijama, proširuju svoja znanja, vještine i navike, te da upoznaju druge učenike, upoređujući tako međusobno svoj nivo znanja.

“Za nesmetano odvijanje ovog takmičenja pripremili smo po 16 računara u dva naša kabineta i vjerujemo da će sve proći u najboljem redu, a prije samog takmičenja za naše goste prirediili smo i prigodan program”, rekao je Safet Turković, direktor OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ u Zenici, izražavajući i zadovoljstvo da je upravo njihova Područna škola odbrana za domaćina ovog takmičenja. (V.J.)