Zenica: Početak priprema ženske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine

Ženska odbojkaška seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine,  jučer se  okupila u Zenici,gdje je počela pripreme  za nastup u Zlatnoj ligi Evropske odbojkaške federacije (CEV).

Zbog zauzetosti zeničke Arene, ravnatelj KŠC-a Sveti Pavao, Vlatko Rosić, izašao je ususret Odbojkaškom savezu BiH te otvorio vrata  školske sale za odbojkašice BiH za treninge koje će raditi danas i sutra.

Stručnom štabu je trenutno na raspolaganju 13 odbojkašica. Reprezentacija će biti kompletna naredne sedmice kada stiže i selektor Stevan Ljubičić. Zbog povrede dolazak je otkazala Elena Babić.

“Počeli smo da radimo divna je atmosfera, djevojke su jako motivisane. Ono što nas očekuje u narednom periodu jesu pripreme za Zlatnu ligu. Nemamo  mnogo vremena. Radićemo dva puta dnevno. Mislim da ćemo se kvalitetno pripremiti za utakmice koje nas očekuju”, izjavila je za Zenicainfo.ba Radmila Marković, trenerica u ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji BiH.

Mečeve u okviru Zlatne lige CEV-A bh odbojkašice će igrati u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici. Već 27. maja bh odbojkašice  očekuje gostovanje u Belgiji te 31. maja u Švedskoj, dok će uzvratne mečeve, kao domaćini u Zenici igrati 10. juna sa Švedskom i 14. juna protiv Belgije.

Kapitenka Anđelka Radišković  istakla je pozitivnu atmosferu i  nada da će već sljedeće sedmice raditi u kompletnom sastavu.

“Što se tiče atmosfere i motivacije, toga ovoj ekipi nikada ne manjka. Kao prethodnih godina, mi smo stvarno dobro motivisane i atmosfera nam je odlična. U ovom momentu ne mogu da kažem da li smo jači ili slabiji, sve ćemo vidjeti kada se priključe ostale djevojke, pošto smo stvarno u problem zbog povreda”, kazala je Radišković.

Nakon Zlatne lige CEV-A odbojkašice BiH će na EP-u, koje će se igrati od 15. augusta do 3. septembra u Belgiji, Njemačkoj, Italiji i Estoniji, igrati u grupi B. sa selekcijama domaćina zatim reprezentacija Italijom,  Rumunije, Bugarske, Hrvatske i Švicarske. (M.P.)