Gradska uprava Zenica podržava rad Udruženja „Žene Jalije“

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović upriličio je prijem za članice Udruženja „Žene Jalije“, koje su ovom prilikom govorile o aktivnostima koje provode, ali i problemima sa kojima se susreću u svom radu i dugogodišnjem djelovanju.

Ovom prilikom, kao glavni problem, Hadžira Dračo, predsjednica Udruženja „Žene Jalije“, istakla je problem prostora u kojem organiziraju svoje aktivnosti, te okupljaju brojne članice.

“Imamo 70 žena članica našeg Udruženja, međutim, prostorije u kojima smo trenutno nisu adekvatne za nas. Voljele bismo kada bi dobili adekvatnije prostorije gdje bismo mogli provesti naš projekt Centar za zdravo starenje”, kazala je Dračo, predsjednica Udruženja „Žene Jalije“.

Gradonačelnik Kasumović ovom prilikom pružio je maksimalnu podršku ovom Udruženju, njihovim aktivnostima i namjeri da pokrenu Centar za zdravo starenje, kazavši kako će im Gradska uprava Zenica osigurati adekvatan prostor.

“Gradska uprava sa mnom na čelu podržava sva udruženja i organizacije koje su aktivne na području grada. Vi zaslužujete da imate adekvatne prostorije gdje ćete kvalitetnije provoditi vrijeme realizirajući svoje aktivnosti i projekte. Osim toga, Grad će nastojati da vam pomogne i u adaptaciji prostorija, kako biste imali i prostor i Centar za zdravo starenje na zavidnom nivou”, rekao je gradonačelnik Kasumović.