Dvije medalje na Državnom prvenstvu za karatašice Perfekta

Karate klub Perfekt Zenica, učestvovao je  na Državnom prvenstvu za djecu. Organizator Državnog karate prvenstva bio je Karate savez BIH, a  tehnički organizator je KK “Čelik” Zenica.

Prvenstvo je okupilo 885 učesnika sa 991 prijavom iz 112 klubova sa prostora cijele BIH. Merjem Bošnjak je osvojila treće mjesto i bronzanu medalju u kategoriji djevojčice 10 godina 40+ kg. Merjem Bošnjak je aktuelna federalna prvakinja i viceprvakinja sa izbornog turnira BH Sarajevo open  te je osigurala  mjesto u reprezentaciji BIH za Balkansko prvenstvo koje će se održati u Baru – Crna Gora 26.-28.05.2023. godine. Amina Bojić, Lamija Kalabić i Sarah Mlivić su osvojile treće mjesto i bronzanu medalju u kategoriji kate ekipno 2009 godište.

Ostvarili smo novi historijski rezultat za naš Karate klub Perfekt Zenica, osvojili dvije državne medalje. Doživjeli smo još jedno veliko iskustvo, vidjeli smo greškice koje moramo popraviti i gazimo dalje naš put do Perfekta“,poručili su iz Karate kluba Perfekt.

Ekipu kluba su predvodili licencirani treneri Ivana Džanković i Nermin Bošnjak. Narednog vikenda ekipa KK Perfekt nastupiće  na karate turniru u Ilijašu, zatim u Bugojno i Usori. (M.P)