Gradonačelnik Kasumović ugostio predsjednicu i najbolje članice Kluba ritmičke gimnastike “Čelik” Zenica

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović danas je upriličio prijem za predsjednicu i glavnu trenericu Kluba ritmičke gimnastike „Čelik“ Zenica Aidu Bunjo, članice Upravnog odbora kluba i najmlađe članice kluba.

Predsjednica kluba Aida Bunjo informisala je gradonačelnika Kasumovića o dosadašnjim rezultatima kluba, kao i aktivnostima i planovima za naredni period. Posebno se zahvalila gradonačelniku Kasumoviću i Gradskoj upravi Zenica na podršci u proteklih pet godina, koliko postoji ovaj klub.

„Vaša susretljivost i podrška našem radu i našim djevojčicama je od izuzetnog značaja. Prije svega bih izdvojila Vašu pomoć radu kluba u vrijeme pandemije koronavirusa kada ste nam omogućili da treniramo u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“, nakon čega smo na međunarodnom turniru u Budvi ostvarili izvanredne rezultate“, istakla je predsjednica Bunjo.

Gradonačelnik Kasumović je kazao da je Grad Zenica uvijek nastojao podržati aktivnosti čiji je cilj razvoj i unaprjeđenje sporta.

„Svjesni smo činjenice koliko je važno uključivanje djece u sportske aktivnosti. Raduje me što u našem gradu postoje različiti sportski klubovi, tako da svako dijete može izabrati nešto što želi. U posljednjih nekoliko godina podržali smo rad brojnih udruženja koja djeluju na području grada Zenica. Uvijek nas posebno raduje da podržimo klubove koji okupljaju naše najmlađe sugrađane i sugrađanke, kao što je to u ovom slučaju Klub ritmičke gimnastike „Čelik“ Zenica“, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Na prijemu je gradonačelniku Kasumoviću uručena Zahvalnica za nesebičnu finansijsku pomoć i podršku u radu Kluba i organizaciji takmičenja.