Gradonačelnik Kasumović još jednom podržao rad Udruženja “Naš most”

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović upriličio je danas prijem za Zdenu Šarić, predsjednicu Udruženja “Naš most” iz Zenice, slikaricu, likovnu edukatoricu i aktivisticu u oblasti kulture.

Ovom prilikom Šarić se zahvalila na dosadašnjoj podršci Gradske uprave Zenica na čelu sa gradonačelnikom u radu ovog udruženja i projektima od značaja za kulturu, te upoznala gradonačelnika sa brojnim aktivnostima udruženja.

“Želja nam je da Grad Zenica naše udruženje uvrsti u organizacije od značaja za Grad jer mi to uistinu jesmo. Udruženje “Naš most” realizira brojne projekte, ali nažalost suočavamo se i sa finansijskim poteškoćama. Posebno smo uvidjeli da sredstva od članarina nisu dostatna za sve one troškove koje imamo i to u vrijeme kada je cijeli svijet pogodila pandemija. Želim se zahvaliti gradonačelniku Fuadu Kasumoviću i Gradskoj upravi Zenica što su u proteklom periodu uistinu imali sluha za nas i pomagali naš rad”, kazala je Šarić.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović ovom prilikom je kazao kako Služba za socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti radi na tome da se izaberu organizacije koje su bitne za Grad Zenicu.

“Namjera Gradske uprave je da uvrsti takve organizacije u Budžet Grada Zenica. Međutim, ta procedura još traje, a kada se finalizira vrlo rado ćemo to, uz saglasnost Gradskog vijeća Zenica, i učiniti. Grad Zenica podržava sva udruženja koja djeluju u našem gradu, a posebno ona koja su izuzetno aktivna poput vašeg. I ovaj put Grad Zenica će pomoći odnosno podržati vaš rad, budući da itekako zavređujete i pažnju i podršku zbog svega što činite, ali i jer ste jedni od promotora kulture našeg grada”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Ovom prilikom gradonačelnik Kasumović i Šarić razgovarali su o predstojećem Međunarodnom susretu kulturnih radnika koje Udruženje “Naš most” planira organizirati početkom juna, a želja im je da Grad Zenica bude pokrovitelj ovog događaja.

Gradonačelnik Kasumović izrazio je podršku organizaciji ovakvog događaja, a kojem će, prema najavama Šarić, prisustvovati udruženja iz Sarajeva, Banja Luke, Splita…