U KŽK Čelik zadovoljni proteklom sezonom

Ovogodišnju takmičarsku sezonu košarkašice zeničkog Čelik BH Telekoma okončale su na petoj poziciji sa 30 bodova.

Za dva boda izmakla im je četvrta pozicija i doigravanje za prvaka. Tim povodom danas je održana press konferencija na kojoj su o protekoj sezoni kao i ambicijama za narednu govorile trenerica Aida Kalušić i košarkašica Adna Omerdić.

Ove smo godine napravili iskorak u odnosu na prethodnu sezonu i rezultatski možemo biti zadovoljni. Znate da sam ekipu preuzela na polusezoni i nekako bio mi je cilj da postavim sistem igre po kojem je naša igra u prethodnim godinama bila prepoznatljiva. Trudila sam se zajedno sa igračicama da to i ostvarimo, ali neke okolnosti koje su se dešavale u završnici, pred sami play-off, nisu nam išle na ruku”, izjavila  je na današnjoj pres konferenciji  trenerica Aida Kalušić.

U narednoj sezoni Sara Heljić se vraća nakon povrede i koja je odlučila da narednu godinu odigra u  ekipi Čelika. Ona će uz  Almedinu Ahmić, Berinu Mustaficu i mladu Arduanu Delić, činiti okosnicu tima.

Trudit ćemo se da ovo ljeto dobro radimo, kako bismo što spremnije ušle u sljedeću sezonu. Vjerovatno ćemo se uspjeti izboriti i za play-off. Potrudit ćemo se da ostvarimo taj cilj „ izjavila je košarkašica Adna  Omerdić.

Prema najavama trenerice Aide Kalušić, košarkašice Čelika će cijelo ljeto biti u trenažnom procesu kako bi što spremnije dočekale narednu sezonu. (M.P.)