Sutra derbi 19. kola Prve rukometne lige Federacije BiH grupa Sjever

Derbi 19. kola Prve rukometne lige Federacije BiH grupa Sjever između dvije zeničke ekipe Čelik Juniora i Čelika odlučiće o novom prvaku i ekipi, koja će se plasirati u Premijer ligu BiH.

Lider na tabeli Čelik junior u naredni meč ulazi kao jedina neporažena ekipa u ligi i sa 4 boda prednosti nad komšijama, timom Čelika.Čelik Junior je favorit i kako je izjavio trener Vladimi Zeljko , nastupiće u najjačem sastavu.

Mi smo maksimalno spremni i motivisani.Dobro smo prostudirali ekipu Čelika.Ubjeđeni smo da imamo bolju ekipu.Imamo kako pojedinačni, tako i kolektivni kvalitet.Ni jednog trenutka ne sumnjamo da će biti iznenađenja i da će sve biti u našu korist.Sutra može da se desi samo čudo da se okrene protiv nas.Ulazimo sa najboljim mogućim sastavom. Imam tu sreću i priliku da ću po drugi put biti čovjek na klupi ekipe, koja je ušla u Premijer ligu“, izjavio je trener Čelik Juniora, Vladimir Zeljko.

Kapiten Muhamed Ajanović i golman Đan Čeljo pozvali su publiku da dođu u što većem broju i da proslave titulu prvaka.

Raspoloženje u klubu je fenomenalno. Ja bih ovdje, bio kratak, a na terenu konkretan. Jednostavno, mi smo mentalno i fizički spremni i sutra ne vidim nikakav drugi ishod osim naše pobjede i plasmana u Premijer ligu“, kazao je kapiten Muhamed Ajanović.

Ono što mogu obećati da ćemo dati posljednji atom snage na terenu. Dat ćemo sve od sebe da pokažemo da zaslužujemo društvo najboljih, da smo zasluženo na prvoj poziciji i da zasluženo imamo 17 pobjeda, te da koračamo prema Premijer ligi“,  izjavio je golman Đan Čeljo.

Članovi uprave Dženan Dedić i Adnan Šabani kazali su da klub u narednom periodu treba snažniju podršku, kako grada tako i kantona, kao i privatnih privrednih subjekata u Zenici.

Imamo podršku grada, a nadam se da će u narednoj sezoni uključiti se i kanton.Premijer liga je mnogo ozbiljnija priča i potrebna je veća podrška.Takođe moraju se uključiti i svi ljudi, koji sportu u ovom gradu žele bolje“, izjavio je Adnan Šabani, direktor Čelik juniora.

U prvom dijelu sezone gradski derbi je odigran u Kaknju, kada je slavio Čelik Junior rezultatom 28:27.Utakmica 19. kola Čelik Junior – Čelik igra se sutra 15. aprila u Areni „Husejin Smajlović“ sa početkom u 17,30 sati.  (M. Pripoljac)