Premijerka ZDK, Mehmedić i predsjedavajući kantonalne Skupštine, Kovačević, čestitali Dan Armije RBIH

Premijerka Zeničko-dobojskog kantona, Amra Mehmedić i predsjedavajući Skupštine ovog kantona, Dejan Kovačević, uputili su čestitku povodom 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine svim patriotama, a posebno pripadnicima jedinica Oružanih snaga BiH, proisteklih iz A RBiH, ratnim veteranima, porodicama šehida i poginulih boraca te ratnim vojnim invalidima, u kojoj se kaže:

Armija Republike Bosne i Hercegovine službeno je osnovana 15. aprila 1992. godine od jedinica Teritorijalne obrane BiH i organizovanih dobrovoljaca, kao odgovor na srpsku agresiju na Republiku BiH, a pod zastavom Armije RBiH borili su se pripadnici svih bh. naroda.

Armija RBiH je priča o herojskom otporu, agresiji i borbi patriota za očuvanje suvereniteta i nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Zato na ovaj dan odajemo dužnu počast pripadnicima AR BiH, a posebno onima koji su u toj hrabroj borbi dali život.

Briga o branilačkoj populaciji trajna je obaveza Vlade i Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, ne samo u smislu provedbe ostvarenih prava, nego i unapređenja sveukupnog statusa. Kroz kvalitetne programe i mjere, želimo da budemo istinska podrška dokazanim bh. patriotama i njihovim porodicama.

Sretan Dan Armije RBiH“.

(izvor: Press služba ZDK)