Grad Zenica uplatio 91.300 KM na ime pomoći zeničkim rudarima

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je zaključak, kojim se odobravaju sredstva u iznosu od 91.300,00 KM na ime novčane pomoći Grada Zenica za 913 rudara.

Nedavno su vijećnici parlamentarne većine u Gradskom vijeću Grada Zenica, koju čine Zenička inicijativa Kasumović Fuad, SDP – Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine, Narod i pravda, Nezavisni blok i nezavisni kandidat – predstavnik nacionalnih manjina Osman Šuvalić, od mene zahtijevali da razmotrim mogućnost kako da se iz budžeta Grada izdvoji 100.000 KM za pomoć rudarima. S obzirom da je Grad finansijski stabilan, kao i da su rudari građani ovog grada, uputio sam zahtjev RMU Zenica da Gradu Zenica dostavi spisak zaposlenih rudara, kako bi im isplatili jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od po 100 KM“, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Gradonačelnik Kasumović je naglasio da je njegova isključiva namjera pomoći rudarima.

Sredstva u iznosu od 91.300 KM uplatili smo samo s jednim ciljem, a to je pomoć rudarima. Hvala Bogu pa nije izborna godina da bi neko ovu pomoć drugačije protumačio“, poručio je gradonačelnik Kasumović.

(izvor: zenica.ba)