Sporije vozite i budite oprezni

Nakon obustave zbog intenzivnih sniježnih padavina i zaglavljenih teretnih vozila uspostavljeno je saobraćanje putničkih vozila na magistralnom putu Stupari-Kladanj, dok teretna vozila ne mogu saobraćati. Do zastoja iz istog razloga dolazi i na području Karaule (Kladanj-Olovo).

Zbog novih sniježnih padavina koje su tokom noći i jutra zahvatile našu zemlju, na dionicama u višim predjelima ima snijega na kolovozu, dok je u nižim predjelima kolovoz mokar ili vlažan. Skrećemo pažnju i na zaleđen kolovoz preko prevoja, kao i na povremene sniježne vijavice koje smanjuju vidljivost. Upozoravamo na povećanu opasnost od odrona, a u jugozapadnim i zapadnim krajevima i na povremeno jak vjetar. Savjetujemo oprezniju vožnju i poštivanje svih saobraćajnih propisa. Vozačima koji se imaju namjeru kretati preko planinskih prevoja preporučujemo korištenje zimske opreme, bez obzira što to više nije zakonski obavezno.

Zbog radova na sanaciji klizišta i dalje je zatvorena Zenička zaobilaznica na autoputu A-1 (oba smjera).

Na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, zbog većeg klizišta saobraća se otežano, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na izgradnji kružnog toka na raskrsnici za tvornicu željeza Stolac (Mostar-Stolac), danas od 08 do 17 sati vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici) i Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići), kao i na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila mogu saobraćati preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.