Ejna Bešo i Merjem Bošnjak potvrdile medalje sa Federalnog prvenstva

Karate klub “Perfekt” Zenica učestvovao je juče na izbornom karate turniru “Sarajevo Open” u organizaciji Federalnog karate saveza.Turnir je okupio 876 takmičara sa 964 prijave iz 105 klubova iz 5 Država.Zenički „Perfekt“ nastupao je sa dvije takmičarke, koje su osvojile medalje: Ejna Bešo, treće mjesto i bronzana medalja u katama djevojčice 8 godina i Merjem Bošnjak, drugo mjesto i srebrena medalja u borbama djevojčice 10 godina 40+ kg.

Inače, na zadnjem zvaničnom Federalnom prvenstvu za djecu Ejna Bešo je osvojila treće mjesto i bronzu u katama, a Merjem Bošnjak postala je prvak Federacije u borbama djevojčice 10 godina 40+ kg.

Izuzetno sam zadovoljan nastupima Ejne i Merjem, te trudom, radom i zalaganjem na treninzima. Pohvale idu i ponosnim roditeljima, koji vjeruju u nas, te maksimalno ličnim sredstvima doprinose napredku i dokazivanju djece ovog Kluba na turnirima“, kažu u Upravi Kluba.

Klub iduće subote ide na turnir u Goražde, u nedjelju u Vitez, dok 29. aprila učestvuje na Državnom prvenstvu za djecu, kada će se saznati tačno ko će postati dio Reprezentacije BIH za Balkansko prvenstvo za djecu, koje je u mjesecu maju 26-28.05. u Baru, u Crnoj Gori, najavljuju iz Karate kluba “Perfekt” Zenica.