Javni poziv za mlade: Postanite član tima emisije “Iz mlade z(j)enice”

Radio-televizija Zenica i Međunarodna organizacija za migracije u BiH (IOM) ponovo zajedno realizuju omladinsku emisiju “Iz mlade z(j)enice” koja uskoro počinje sa emitovanjem u programu TV Zenica.

Ovo je prilika za sve mlade osobe u dobi od 16 do 28 godina, sa ili bez iskustva u radu u elektronskim medijima, koji žele da učestvuju u realizaciji omladinske emisije „IZ MLADE Z(J)ENICE“ u programu RTV ZENICA, da se prijave i budu dio tima-redakcije koji će u narednih šest mjeseci producirati nova izdanja ove emisije.

Ako želite biti dio kreativnog tima međunarodnog projekta za mlade u Bosni i Hercegovini, popunite obrazac za prijavu i pošaljite putem pošte na adresu: JP Radio-televizija Zenica, Bulevar Kralja Tvrtka I bb, 72.000 Zenica ili putem e-maila: info@rtvze.ba. Obrazac za prijavu potražite na  www.zenicainfo.ba. Uz prijavni obrazac kandidati treba da pošalju i motivaciono pismo.

Javni poziv je otvoren od 01. do 14. aprila 2023. godine, do 12:00 sati. Nakon završenog prijavnog roka, bit će održana audicija, na kojoj će produkcijski tim RTV ZENICA i predstavnici IOM-a odabrati pet najboljih kandidata, koji će u narednih šest mjeseci, uz određenu naknadu, učestvovati u realizaciji emisije „IZ MLADE Z(J)ENICE“ u programu RTV ZENICA.

Emisija „IZ MLADE Z(J)ENICE“ realizirat će se kroz Bosnia – Herzegovina Resilience Initiative, projekta kojeg implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM) u Bosni i Hercegovini, a finansira Austrijska razvojna saradnja.

Prijavni obrazac preuzmite na linku ispod:

Prijavni obrazac RTV ZENICA – IOM