Danas i sutra u BiH oblačno vrijeme sa pljuskovima

Jutros je našoj zemlji oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne zabilježena je i grmljavina.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 0, Livno 4, Bihać, Ivan Sedlo 6, Banja Luka, Sanski Most 8, Doboj, Gradačac, Srebrenica, Tuzla 9, Mostar i Trebinje 12 i Neum 15. U Zenici je izmjereno 10 stepeni, koliko je jutros bilo i u Sarajevu.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a na planinama je moguć i snijeg. Prije podne prestanak padavina i postepeno razvedravanje na sjeverozapadu Bosne, a u ostatku zemlje tokom poslijepodneva. Vjetar slab do umjeren prije podne južni i jugozapadni, a poslije podne u skretanju na sjeverni. Dnevna temperatura od 10 do 16, na jugu do 18 °C.

Sutra, drugog dana vikenda u našoj zemlji očekuje se vrijeme slično današnjem.  Preovadavat će umjereno oblačno i nestabilno sa pljuskovima širom zemlje. Vjetar slab, jugo prije podne, u drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni.