Direktor RMU Zenica poziva Kasumovića da deblokira račun Rudnika

Na adresu redakcije RTV Zenica stigao je poziv direktora RMU Zenica gradonačelniku Kasumoviću da deblokira račun rudnika Zenica, koji objavljujemo u cjelosti.

Direktor RMU Zenica, Mensur Hukić, poziva gradonačelnika Grada Zenica, Fuada Kasumovića, da izvrši deblokadu računa Rudnika na iznos 3.055.064,05 KM, kako bi rudarima bila isplaćena februarska plata, jer sredstva za isplatu postoje, obustavljen aktuelni neposluh, nastavljena proizvodnja i spriječeno nanošenje jos veće štete Rudniku.

Iz RMU Zenica saopćavaju javnosti da su svi zvanični pokušaji direktora Rudnika za odlaganje izvršenja blokade računa, uspostave kontakta i realizacije razgovora sa gradonačelnikom Kasumovićem i iznalaženje rješenja bili bez uspjeha, zbog čega su rudari 24.03.2023.godine obustavili proizvodnju.

Direktor Rudnika podsjeća da je RMU Zenica uplatio glavnicu za korištenje gradskog građevinskog zemljišta (KGZ) i poziva gradonačelnika da povuče rješenje o lzvršenju, te da po ranije upućenorn zahtjevu prema Gradu Zenica otpiše kamate po osnovu naknade za korištenje gradskog građevinskog zemljišta (KGZ), kako je to učinio i drugim preduzećima od javnog značaja, (T. Bajramović)