Rukometaši Čelika slavili u gostima protiv Sane 7

Rukometaši Čelika upisali su petu uzastopnu pobjedu u proljetnom dijelu lige.Slavili su u gostima u okviru 17.kola Prve rukometne lige Federacije BiH ,grupa Sjever protiv Sane 7 sa 23:34.Poluvrijeme je bilo 13:15 za Čelik.

 Teže nego što se očekivalo rukometaši Čelika su u Sanskom Mostu pobijedili RK ,,Sanu 7 ‘’ rezultatom 34:23 . Bila je to utakmica dva različita poluvremena, gdje je RK Sana u prvom poluvremenu bila gotovo ravnopravan takmac inače boljoj ekipi RK Čelika. Povoljniji rezultat za  Čelik nad ,,Sanom 7’’ je ostvaren dobrom igrom u odbrani, prije svih golmana Mevludina Čehajića i ,,komandatna odbrane Čelika’’ Danijela Jurića. Kao i u prethodnim i u ovoj utakmici kod Čelika su svi raspoloživi igrači bukvalno dobili minutažu i šansu da igraju.  Golgeter  Čelika je ponovo bio bek Bakir Pirić, sa 11 postignutih golova. Odmah iza njega na listi strijelaca je kao i u ranijim utakmicama  je snažni, korpulentni i pouzdani bek Faris Rujanac, koji je u ovoj utakmici dodao 8, a Admir Bjelopoljak 5 golova. Kod Sane 7 bolji od ostalih su bili iskusniji igrači: Anes Ibričić, koji je postigao 6 golova, a Haris Dugonjić i Milan Balaban su dodali po 5 golova.  Ovom pobjedom RK Čelik je ostvario petu uzastopnu pobjedu u nizu iz pet odgiranih utakmica ovog poljeća, bez ijedne izgubljene utakmice.

Teška utakmica, kao što sam i očekivao. ,,Sana 7’’ ima nekoliko odličnih iskusnih starijih, ali i mladih igrača. Uspjeli smo prebroditi i ovu prepreku i idemo dalje“ izjavio je nakon utakmice trener Lubomir Filipović/M.P/