Upozorenje MUP-a izdato navijačima

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona povodom večerašnje utakmice između nogometnih reprezentacija BiH i Islanda poduzima planske aktivnosti na obezbjeđenju ovog značajnog sportskog događaja, kako bi se ista održala u bezbjednim uslovima i kako bi bilo spriječeno bilo kakvo ugrožavanje lične i imovinske sigurnosti navijača, stručnog osoblja i gostiju.

Službenici policije će protiv svih onih koji ne budu postupali u skladu sa izdatim naredbama ovlaštenih službenih lica, kao i u skladu sa odredbama Zakona o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu, poduzimati zakonom predviđene mjere i radnje. Na stadion je zabranjen unos bilo kakvih oštrih i tvrdih predmeta pogodnih za bacanje, pirotehničkih sredstava (petardi, baklji i sl.) i alkoholnih pića i drugih flaširanih napitaka, saopćeno je između ostalog iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona. Vršit će se detaljan pregled svih lica radi sprječavanja unošenja u stadion nedozvoljenih predmeta, a osobama koje i pored upozorenja pokušaju unijeti u stadion takve predmete, neće biti dozvoljen ulazak u stadion.

Podsjećamo navijače na njihovu obavezu da postupaju u skladu sa naredbama izdatim od strane policijskih službenika, kao i uputama predstavnika zaštitarskih agencija i drugih službenih lica, saopćeno je iz MUP-a. Utakmica BiH – Island igra se večeras na stadionu Bilino Polje u 20 sati i 45 minuta. (B. Dorić)