Otvorena podružnica Vienna osiguranja VIG u Zenici

Nova podružnica Vienna osiguranja VIG  danas je svečano otvorena u Zenici.

Otvaranjem podružnice u Zenici, usluge nosioca titule najboljeg životnog osiguravatelja u BiH od sada su „nadohvat ruke“ i za oko 350.000 stanovnika i više od 18.000 privrednih subjekata na području Zeničko-dobojskog kantona.

„Obzirom da značajan broj naših osiguranika dolazi iz ovog dijela BiH, otvaranjem podružnice u Zenici im se na svojevrstan način želimo zahvaliti na dosadašnjem povjerenju te im obezbijediti još bolju skrb i uslugu. Takođe, kao najbrže rastuće društvo u segmentu neživotnih osiguranja, želimo približiti naše proizvode i usluge svim građanima i privrednicima Zeničko-dobojskog kantona, ali i skrenuti pažnju na značaj osiguranja. Osiguranje najvrijednijeg – života, danas više nego ikada je potreba, a ne luksuz“, kazala je Sabina Mujanović, direktorica Vienna osiguranja VIG. Prilikom otvaranja podružnice, Vienna osiguranje VIG uručilo je donaciju u vrijednosti od 2.000 KM Savezu izviđača Grada Zenica.

Vienna osiguranje VIG je jedno od vodećih osiguravatelja života i najnagrađivanije osiguravajuće društvo u BiH u posljednjih nekoliko godina. Članica je Vienna Insurance Group – VIG koja sa 50 kompanija u 30 zemalja i oko 25.000 zaposlenika predstavlja vodeću osiguravajuću grupaciju u Austriji, Centralnoj i Istočnoj Evropi. (B.D.)