BH Telecom donirao 300.000 KM za udruženja, škole i javne kuhinje u ZDK

Kompanija BH Telecom i ove godine je donirala značajna sredstva udruženjima, organizacijama i školama u BiH u iznosu od dva miliona KM.

Tim povodom danas su u Direkciji BH Telecoma u Zenici dodijeljene plakete dobitnicima ovih donacija na području Zeničko-dobojskog kantona, među kojima su bili predstavnici iz Zavidovića, Maglaja, Breze, Zenice, Kaknja i Doboj Istoka.

Od ukupno dva miliona, opredijeljenih za ovu namjenu, u Zeničko-dobojskom kantonu je BH Telecom donirao oko 300.000 KM za 33 osnovne škole, 10 centara, udruženja i organizacija za podršku djece sa poteškočama u razvoju, tri javne kuhinje i dva udruženja penzionera.

“Najviše sredstava od ovih 300.000 KM je dodijeljeno za obrazovanje-osnovnim i srednjim školama, zatim prednost su imala udruženja koja se brinu  za djecu sa poteškoćama u razvoju i djecu oboljelu od karcinoma kao i javne kuhinje”, kazao je Namir Škaljo, direktor Direkcije BH Telecoma Zenica.

BH Telecom je najveći pojedinačni donator u Bosni i Hercegovini, istaknuto je tokom današnje svečanosti, koji kontinuirano pomaže brojnim udruženjima i organizacijama. Jedan od dobitnika vrijedne donacije je i RO Merhamet Zenica u čijim kuhinjama se svakodnevno priprema 730 obroka. “Sredstva koja smo dobili iskoristili smo za nabavku prehrambenih artikala od kojih smo pripremali obroke za naše korisnike. Ovim putem se zahvaljujemo BH Telekomu i nadamo se da ćemo nastaviti ovu dobru priču”, kazala je Zijada Pezić, direktorica RO Merhamet Zenica.

Podsjećamo da je za 2022. godinu ukupno 293 pravnih lica u BiH, dobitnika Telekomovih donacija, među kojima je i 97 osnovnih i  59 srednjih škola. Delila Rajkić, direktorica OŠ “Hamdija Kreševljaković” iz Kaknja, također je zahvalna ovoj kompaniji zahvaljujući čijoj donaciji će opremiti učionicu.  “Dobili smo 4.000 KM i ta sredstva su utrošena za nabavku didaktičkog materijala i opremanje prostorije u kojoj će boraviti naši učenici koji rade po inkluzivnom nastavnom planu i programu”, ističe Rajkić.

“Ovo je prilika da mi kao društveno- odgovorna kompanija dio sredstava koja dobijemo vratimo društvu, jer smo mi kompanija u većinskom državnom vlasništvu i imamo itekako potrebu da  kroz donacije vratimo značajna sredstva ovome društvu”, naglasio je na kraju Škaljo.

Ovo je još samo jedna dobra priča koja nema kraj, rečeno je na dodjeli plaketa dobitnicima donacija za 2022. godinu, uz obećanje da će sa ovom dobrom praksom Kompanija BH Telecom nastaviti i u budućem periodu. (M.H.)