Savez izviđača Grada Zenica domaćin manifestacije “U susret proljeću”

Na Trgu Alije Izetbegovića danas je  Savez izviđača Grada Zenica  upriličio svečano otvorenje i postrojavanje učesnika manifestacije ” U SUSRET PROLJEĆU 2023”.

Ovo je 18. tradicionalni događaj djece i mladih u Zenici jer IZVIĐAČI MOGU SVE”, a ove godine,prema procjeni,okupio je više od 300 učesnika i gostiju iz 21 mjesta: Brod, Tešanj, Sarajevo, Nemila, Zavidovići, Ilidža, Mostar, Vareš, Ilijaš, Stolac, Jablanica, Banovići, Visoko, Prijedor, Banja Luka,Doboj Istok, Rakovica, Konjic, Zenica, te Nikšić i Podgorica -Crna Gora.

“U SUSRET PROLJEĆU” odvijat će se tokom cijelog dana na različitim lokacijama našeg grada i obuhvatit će 18. Izviđačko ekološko takmičenje sa prijavljenih 47 ekipa i 1. Izviđački streličarki kup u kome će učeće uzeti 18 takmičara.
Cilj je,kako kažu u Savezu izviđača grada Zenica druženje, takmičenje, te da zajedno, svojim osmjesima i znanjem pokažemo čvrstu volju da ćemo da uradimo onoliko koliko možemo da prirodi vratimo ono što nam ona tako svesrdno pruža, i da se u svemu tome dobro zabavimo.    (Š.B.)