Program obilježavanja Dana Zenice

Bliži nam se Dan grada, dan kada je Zenica u slavljeničkom duhu. Protokol obilježavanja rođendana našeg grada predviđa cjelodnevni program, koji će završiti svečanošću i koncertom u pozorištu. Iz Gradske uprave pozivaju sve sugrađane i sugrađanke da se pridruže obilježavanju ovog za sve nas važnog datuma u historiji Zenice.

Ove godine će nas izgleda i vrijeme i dobro poslužiti jer imamo bogat program obilježavanja Dana Zenice. Počinje u 11 sati svečanim otvaranjem nove poslovne zgrade JP „Vodovod i kanalizacija“. Slična kraća svečanost nas očekuje dva sata poslije u u poslovnoj zoni Zenica 1, gdje se nalazi novoizgrađeni Aneks B zgrade TechnoParka Zenica. Gradonačelnik Fuad Kaumović posjetiće zatim u 15:00h Kantonalnu bolnicu Zenica gdje će darovati prvorođenu bebu na Dan grada. Svečana sjednica Gradskog vijeća Zenica počinje u 18:00 sati u velikoj Sali Bosanskog narodnog pozorišta, kazao nam je Armin Mujkić iz Gradske uprave Zenica.

Pet laureata će kako tradicija nalaže primiti najviša priznanja grada tokom svečane sjednice Gradskog vijeća u povodu Dana Zenice. Sjednici će kao i ranijih godina prisustvovati ambasadori i druge visoke zvanice.

Ove godine predviđeno je i da gradonačelnik Kasumović uruči priznanja članovima GSS Zenica kao znak zahvalnosti za njihov humani doprinos u saniranju posljedica zemljotresa u Turskoj“, dodao je Mujkić.

Nakon sjednice planiran je cjelovečernji konert Zeničanina Edina Karamazova, i tim kulturnim događajem otvara se ovogodišnji program Zeničkog proljeća. A zeničko proljeće će sutradan proljetnim urankom na Kamberovića polju biti dočekano tradicionalnom Čimburijadom. Iz Gradske uprave su pozvali sugrađane i sugrađanke da prisustvuju ovim programima i manifestacijama kako bi uveličali proslavu rođendana jedinog nam grada.

(A.H.)