MNK Neimari nastavljaju borbu za prvaka Prve futsal lige FBiH

Ovog vikenda igraju se prve utakmice četvrfinala play offa za prvaka Prve Futsal lige Federacije BIH.Plasman u završnicu izborilo je ukupno 8 ekipa.

U društvu najboljih je i malonogometni klub Neimari iz Zenice.Voljom žrijeba zenički hakleri u četvrtfinalu će ugostiti  futsal klub Konjodor iz Bužima,prvoplasiranu ekipu iz grupe Zapad.Bužimljani su ligaški dio završili sa 11 pobjeda i 1 neriješenim rezultatom.Neimari su prije četiri godine igrali protiv bužimljana kada su ih pobjedili sa 6:2.

„Prošlo je četiri godine od tada.Nemamo prave informacije o njihovom kvalitetu.Ono što smo uspjeli vidjeti internetom to je sve što znamo. Da se radi o dobroj i kvalitetnoj ekipi to nam je pokazalo njhovo prvenstvo .U 12 utakmica imaju 11 pobjeda i 1 neriješen rezultat.Jeste da nam je nezgodno što prvu utakmicu igramo kući.Vjerujem u svoju ekipu i nadam se povoljnom rezultatu, izjavio je za zenicainfo.ba , Mersid Bureković, trener MNK Neimari.

Nakon pobjede protiv Futsal Team Tešnja ,Neimari su nastavili sa radom , tako da maksimalno spremni i motivisani dočekuju protivnike.

Očekujemo dobru podršku i veliki broj navijača na tribinama kao što je bilo protiv Željezničara.Što se tiće igračkog kadra faliće nam jedino Mahir Karić, koji od ranije ima povredu.Ostali igrači su spremni .Vjerujem da ćemo iskoristiti sve naše kapacitet da postignemo što bolji rezultat.I ja očekujem maksimalno zalaganje i dobar učinak i povoljan rezultat.“optimista je trener golmana Fadil Hodžić.

U ostalim mečevima četvrfinala sastaju se:Čulin Mlin-Lilium, Buba Mara –Čapljina i Željezničar-Lukavac. Prve četvrtfinalne utakmice igraju se 18 i19.03. dok se revanš utakmice igraju 25 i 26.marta. Susret Neimari-Konjodor igra se  19. marta u Areni Zenica sa početkom u 19 sati.    (M.P.)