Press konferencija Nogometnog saveza ZDK

Juče je  održana Izvještajna skupština nogometnog saveza Zeničko dobojskog kantona , na kojoj su sumirani rezultati iz protekle godine.

Nogometni savez Zeničko dobojskog kantona u protekloj godini između ostalog  je realizovao  projekat pomoći klubovima, kojim su obezbijeđena sredstva za plaćanje članarina. Sa ovom praksom kako su najavili na današnjoj press konferenciji nastaviće i u ovoj godini.

„Klubovi koji se takmiče u bilo kom stepenu takmičenja neće plačati članarine , neće plačati  ni registracije za sve selekcije i omogučićemo im tako da praktično oni ovu godinu rade bez finansijskih obaveza prema Nogometnom savezu Zeničko –Dobojskog kantona.“izjavio je na današnjoj press konferenciji Muris Jabandžić, predsjednik NS ZDK-a-

U sklopu takmičarskih aktivnosti, u 2023 godini  kao jedan od najznačajnijih projekata je učešće amaterske reprezentacije NS ZDK na finalnom turniru UEFA KUP-a Regija, koji će se održati u julu 2023. godine u Španiji. Pored selekcije NS ZDK na završnom turniru sudjeluju pobjednici regija iz Njemačke, Srbije, Poljske, Irske Portugala, Češke i domaćina Španije.

Što se tiče same završnice ovog turnira imamo u planu napraviti još par okupljanja i da izvršimo najbolju moguću selekciju igrača.Jasno nam je sada da su naši igrači posebno motivisani i da će truditi se da budu što spremniji i da budu u reprezentaciji.“kazao je  Bećir Mehanović, selektor Amaterske reprezentacije NS ZDK

Zeničko-dobojski kanton u ovom trenutku nema člana Premijer lige u nogometu, ali ima pet klubova u 1.ligi FBiH, devet klubova u Drugoj ligi FBiH, grupa „Centar“, kao i 12 ekipa u Lidi ZDK, sa ukupno 66 selekcija. (M.P.)