Kvar na magistralnom vodu u naselju Čajdraš – u toku radovi na otklanjanju kvara

Ilustracija

JP ViK d.o.o. Zenica obavještava javnost da je jučer, 14.03.2023. godine u kasnim poslijepodnevnim satima došlo do pokretanja klizišta u naselju Čajdraš, što je uzrokovalo presijecanje magistralne vodovodne linije Ꝋ 400 mm. Time je prekinuto vodosnabdijevanje grada Zenice iz sistema Kruščica.

Samo mjesto prekida vodovodne linije se nalazi na teško pristupačnom mjestu, a loše vremenske prilike dodatno otežavaju uslove za rad.

Bez obzira na navedeno, ekipe JP ViK d.o.o. Zenica od ranog jutra ulažu maksimalne napore kako bi u toku današnjeg dana uspjeli popraviti ovaj veoma  težak kvar. Imajući u vidu da se naselja Čajdraš, Grm i Lokvine snabdijevaju direktno iz rezervoara Čajdraš, do otklanjanja ovog kvara biće prekinuto vodosnabdijevanje za ova naselja.

Izuzev pomenutih naselja, JP ViK d.o.o. Zenica je za ostatak grada obezbijedilo normalno vodosnabdijevanje s drugih izvorišta i akumuliranih količina pitke  vode.

Premda su hidrološke prilike veoma nepovoljne zbog velikih mutnoća vode na Kruščici i Babinoj rijeci, JP ViK d.o.o. Zenica će poduzeti sve u svojoj moći kako bi se što prije otklonile posljedice ove havarije. U tom smislu, nadamo se da ćemo uspjeti da većina građana ne osjeti posljedice ovog kvara, te istovremeno molimo građane za razumijevanje.