Završen ligaški dio Federalne futsal lige

Pobjedom od 6:3 protiv ekipe „Futsal Team“ Tešanj, malonogometni klub „Neimari“ završio je ligaški dio takmičenja u Prvoj futsal ligi Federacije BiH, grupa Centar.

Za domaće su pogađali: Kapetan tri puta, zatim Dedić, Salkić i Sejmen, dok su strijelci za goste bili: Bahtić dva puta, te Avdušinović.

Bila je ovo deveta prvenstvena pobjeda „Neimara“ uz tri poraza. Ligaški dio su završili na drugoj poziciji sa 27 bodova i gol razlikom 80:35. U doigravanje za prvaka Prve futsal lige i plasman u Premijer ligu iz grupe Centar uz „Neimare“ ide i prvoplasirani „Željezničar“ iz Sarajeva koji također ima 27 bodova, ali i bolji međusobni skor.

Shodno propozicijama takmičenja Prve futsal lige Federacije BiH, nakon 14. odigranog kola po dvije najbolje plasirane ekipe grupa Sjever, Centar, Zapad i Jug ostvarile su plasman u play-off za prvaka Prve futsal lige FBiH za takmičarsku sezonu 2022./2023.

Žrijeb parova za play-off Prve futsal lige FBiH izvršit će se u utorak 14.03.2023. godine u Sarajevu u prostorijama NS Federacije BiH sa početkom u 12:00 sati. Play-off se igra po dvostrukom kup sistemu (domaćin – gost) i to: četvrtfinale, polufinale i finale, s tim što se u četvrtfinalnim i polufinalnim utakmicama ne mogu sastati klubovi iz iste grupe. (M. Pripoljac)