Neimari ubjedljivom pobjedom u Fojnici osigurali plasman u doigravanje za PL

Tokom vikenda odigrane su utakmice 13. pretposljednjeg kola u Prvoj futsal ligi Federacije BIH, grupa Centar. Vodeći Željezničar na domaćem parketu slavio je protiv Žepča sa 4:1.

Vitez i Usora su odigrali neriješeno 4:4.Zenički Neimari na gostovanju u Fojnici pobjedili su sa 0:12.Bila je ovo efektna  osma prvenstvena pobjeda za drugo mjesto na tabeli sa 24 poena.Kolo prije kraja ekipa trenera Mersida Burekovića objezbjedila je doigravanje za Premijer ligu.

Nakon  utakmice sa Željom koju smo igrali kod kuće i izgubili sa 2:3,otputovali smo u Fojnicu kako bi smo odigrali utakmicu sa istoimenom ekipom.Ta utakmica nam je donjela doigravanje za plasman u Premijer ligu.Odlično smo odigrali.Veliki je rezultat .Ostali smo na drugoj poziciji, čvrsto ispred Futsal Team Tešanj razlike pet bodova, tako da smo obezbjedili doigravanje.“izjavio je za Zenicainfo.ba, Mersid Bureković, trener MNK Neimari.

U posljednjem kolu narednog vikenda Neimari će na domaćem parketu odigrati utakmicu posljednjeg 14.ligaškog kola u kojem će ugostiti Futsal Team Tešanj.

Utakmica sa Tešnjom neće promjeniti ništa.Možda ćemo dati priliku i mlađim igračima, koji su dobijali manju minutažu.Odradićemo fer i sportski do kraja kako treba i da našoj publici koja je cijelo vrijeme uz nas podarimo još jednu pobjedu.“izjavio je trener Mersid Bureković

Nakon završetka lige slijedi doigravanje za plasman u društvo najboljih.Iz grupe Centar plasirali su se Željezničar i Neimari.Zenički ligaš u doigravanje ulazi sa ambicijama da izbori plasman u društvo najboljih.

Gledajući i prateći sve ove ostale ekipe iz drugh grupa, mislim da imamo potreban kvalitet i da možemo do Premijer lige.“optimista je trener zeničkih Neimara.

Doigravanje za plasman u Premijer ligu počinje 18. i 19.marta. (M.P.)