„Avanture malog Zvjezdana“ u petak premijerno u BNP-u

„Avanture malog Zvjezdana“ naziv je nove predstave za djecu u produkciji  Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta u Zenica, čija je premijera predviđena za sutra, 03. marta, od 19 sati, najavljeno je na današnjoj pres konferenciji.

Rađena je po tekstu češkog pisca Ludvika Štreda, režiji Željka Miloševića, književnika, glumca i dramskog pisca iz Trebinja, u dramaturgiji Nedžme Čizmo, dok je scenografiju i kostimografiju radila Sabina Trnka.

“Predstava će biti vrlo zabavna i zanimljiva i za djecu i odrasle, jer ima dosta komičnih momenata, a uz to nosi edukativnu poruku o ljudskim vrlinama, jer djecu učimo lijepim stavarima, koje se stiču i razvijaju, a za nagradu donose ljubav i prijateljstvo”, kaže reditelj Željko Milošević.

“Ovo je moja druga saradnja sa rediteljem Miloševićem i mislim da smo i ovaj put napravi  jednu veselu i zaista zanimljivu predstavu, u kojoj će sigurna sam uživati i odrasli”, navodi Anđdela Ilić, koja u predstavi tumači ulogu Zvjezdana.

„Avanture malog Zvjezdana“ predstava je, kojom vodimo djecu i na putovanje kroz svijet i različite kulture, a učimo ih i odnosu čovjeka prema prirodi, napominje Adem Smailhodžić, pripovjedač u predstavi. (V.J.)