Veoma uspješna sezona SKI kluba Zenica 2010

Ovogodišnja skijaška sezona u punom je jeku.Dosadašnji rezultati članova SKI kluba Zenica 2010 potvrda su da će ovo biti jedna od najuspješnijih sezona do sada, kako u takmičarskom tako i organizacinom dijelu.

SKI Klub Zenica je 17.februara  bio veoma uspješan organizator „ Prvog ski Kupa Zenica 2010-Vlašić 2023“ Ovo takmičenje iz kalendara Ski saveza BIH okupilo je u pet starosnih kategorija u disciplini veleslalom 160 najboljih mladih skijaša i skijašica.Kako se i očekivalo svoju dominaciju potvrdila je trenutno najbolja bh juniorka  zeničanka Dajra Duraković.Nakon Vlašića uslijedili su novi nastupi koji su ponovo donjeli pobjedničko postolje za ovu mladu skijašicu.Osim neospornog talenta,podrške kluba i roditelja velike zasluge za rezultate Dajre Duraković, pripadaju i njenom treneru Mariu Milesniću.

Na Bjelašnici je 18.2. održano takmičenje u veleslalomu OP SKI IKS 2023.U veoma jakoj konkurenciji 17 takmičarki Dajra Duraković  u kategoriji U14 okitila se zlatnom medaljom.

Na Bjelašnici je 20.2. održano  međunarodno skijaško takmičenje u alpskim disciplinama, FIS Kup “Djeca za mir u svijetu 2023”. Učestvovalo je  preko 90 mladih skijašica u skijaša iz BiH , Evrope i svijeta. Ove godine takmičili su se najbolji mladi skijaši iz Argentine, Grčke, Slovačke, Rumunije, Srbije, Češke, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Litvanije, Ukrajine i Bosne i Hercegovine.Uspješan nastup imali su  Anur Mehić, koji je na ovom FIS kupu osvojio dvije zlatne medalje i jedno srebro sa minimalnim zaostatkom, te slalomsko vrijeme staze! Dajra Duraković, je osvojila srebro u disciplini Super G i četvrto mjesto u veslalomu.

Od 23. do 25.ferbuara vožen je BORN2SKI RACE CUP 2023.Dajra je ponovo bila najbrža u dvije discipline.U  veleslalomu U14 trku je završila sa vremenom 51,90, dok je u Super G pobjedila sa vremenom 1:05,76.

Već prvog vikenda u martu slijede nove utrke.U organizaciji SKI kluba Pale 4 i 5 .marta  voziće se“ Majnex cup“.Na programu su discipline slalom i veleslalom.Za SKI klub Zenica 2010 slalom voziće:Dajra Duraković Tajra Šahbazović i braća Orhan i Tarik Pašalić.Za veleslalom je prijavljeno 12 takmičara:Dajra Duraković, Tajra Šahbazović, Orhan i Tarik Pašalić,Dalija Duraković,Jakub Alispahić,Robert Kačmarčik, Karla Akrapović,Luka Dodik,Ena Blažević,Farah Maličbegović, Marta Akrapović.

Ovogodišnju sezonu Dajre Duraković kratko je ocijenio i njen trener .

„Dajra je na svim trkama u BiH ostvarila najbolje rezultate. Na međunarodnoj sceni očekuju nas utrke u Italiji i Francuskoj“, izjavio je trener Mario Mileusnić.

Osim Dajre Duraković, ovogodišnju sezona odlična je  i za  Alena Bičakčića.

Sezonu sam započeo odličnim rezultatima u Sloveniji. Nakon toga uslijedio je nastup na Bjelašnici. Poslije toga sam imao par utrka na Kupresu i Kopaoniku.  Nadam se da ću zadržati prvo mjesto u juniorskoj konkurenciji u BIH“, optimista je Alen Bičakčić, član SK Zenica 2010.

SKI klub Zenica 2010