Zenički Rima bend slavi 24. rođendan

U odličnoj atmosferi, uz neizbježnu rođendansku tortu, te uz muziku, pjesmu i ples, zenički Rima bend večaras, zajedno sa svojim prijateljama i saradnicima u Zenici slavi 24. godine svog djelovanja.

Rima bend i njegovi iskusni muzičari dosad su imali stotine nastupa širom naše zemlje i inostranstva, nekoliko puta bili su proglašeni za orkestar godine u našoj zemlji, a tokom svog djelovanja sarađivali su sa brojnim priznatim i poznatim imenima regionalne muzičke scene.

Uz orkestar i soliste Rima benda, na njihovoj rođendanskoj zabavi večeras nastupaju: muzičar i kompozitor Dragan Stojković Bosanac, te zenički pjevači: Muris Alihožić Nune, nekadašnji član grupe „COD ”, te Kenan Dervišević, finalista showa „Zvezde Granda“.

„ Nije malo raditi 24 godine bilo koji posao i to pokazuje kontinuitet, ali i naše drugarstvo i kompaktnost ekipe, koja je toliko godina zajedno, te da ovaj grad može da se pohvali da ima bend, koji dugo traje i slavi svoje godišnjice, okupljajući prijatelje i dovedeći vrhunske goste na rođendansu zabavu”, kaže Nisvet Abdulović, frontmen Rima benda, napominjući da je presretan zbog svega toga.

„Ovo mi je četvrti put da gostujem na rođendanskoj zabavi Rima benda i nije kurtoazija, ali se zaista rado odazovem, jer uživam svaki put u ovom druženju, a moja saradnja sa ovim bendom je dugogodišnja i nadam se da će još potrajati“, rekao je Dragan Stojković Bosanac.  ( V.J. )