Sutra Čelik-Radnik u okviru 1/8 finala KUP-a BiH

Zenički ljubitelji nogometa i armija Čelikovih navijača sa nestrpljenjem iščekuju sutrašnji susret 1/8 finala KUP-a BiH u kojem će  Čelik ugostiti ekipu Radnika.

Danas je u prostorijama kluba s Bilinog polja održana  press na kojoj su se prisutnim medijima  obratili generalni direktor kluba Emir Ćerim, i šef stručnog štaba Armin Duvnjak

Iako se trenutno Radnik  nalazi na sedmoj poziciji 1.lige RS , radi se o kvalitetnom timu kojeg predvodi trener  Velibor Đurić.

Duvnjak je optimista kada je u pitanju ishod sutrašnjeg meča.

Vjerujem u svoje momke.Pratili smo igre gostiju, smatramo da su ozbiljna ekipa i da će oni biti bolji u drugom dijelu sezone. Kolega je prebacio lopticu na našu stranu da smo mi favoriti, drago mi je što smo došli na taj nivo da neko iz višeg ranga kaže da smo mi favoriti, ja prihvatam tu ulogu, ali moramo to zaslužiti na terenu. Nema opuštanja, ozbiljna su ekipa igraju tvrd nogomet, imaju glavu i rep.Dobro smo tempirali formu kroz ove pripreme i maksimalno smo spremni za sutrašnji meč.“izjavio je današnjoj press konferenciji Šef stručnog štaba NK Čelik Armin   Duvnjak.

Direktor kluba Emir Čerim govorio je o organizaciji sutrašnje utakmice.

” Protiv Sarajeva je bilo sjajno organizacijski, nadam se da će tako biti i sutra. Klub je spremio i neka iznenađenja, imat ćemo nagradne igre na poluvremenu, a momci koji su učestvovali u spašavanju ljudi u Turskoj, kao i pas Atos o kojem se posljednje vrijeme piše, bit će sutra naši gosti u svečanoj loži, te ćemo im uručiti zahvalnice“, kazao je direktor NK Čelik Emir  Ćerim.

Utakmica Čelika i Radnika igra se sutra na stadionu Bilino polje u Zenici s početkom od 16 sati.