Problemi vezani za potrebnu rekonstrukciju Društvenog doma u Babinu

Zgrada Društvenog doma u Babinu, trenutno je u jako lošem stanju, ukazuju mještani ove mjesne zajednice.

„Dom je trenutno u katastrofalnom stanju.Izgrađen je 1984. godine, a nakon rata do danas na njemu se ništa nije radilo, pa nam krov na zgradi uveliko prokišnjava, zbog čega je trenutno zatvorena i ambulanta, te oko 1.500 stanovnika nema sada ni ljekara, a uz to su nam problem u Domu i dotrajale elektro instalicije, te vodovodne i kanalizacione cijevi i zato apelujemo da se nešto poduzme “, ističe Nerzudin Alić, predsjednik MZ Babino.

U zgradi Društvenog doma u Babinu smještene su prostorije mjesne zajednice Babino, mjesni ured Puhovac, ambulanta porodične medicine, pošta, apoteka, a nekoliko prostora koriste privatnici, te pojednina udruženja, koja djeluju na tom prostoru, što usložnjava stvari kada je u pitanju obnova ove zgrade.

„Rekonstrukcija zgrade nažalost, ne može se obaviti zbog problema neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, te ako je ovo Društveni dom ne znam kako onda mogu vlasnici biti fizička lica, pa i nekoliko pravnih lica, koji smatraju da imaju svoje nekretnine u ovom Domu“, kaže Denan Pašalić, sekretar za mjesne zajednice pri upravi Grada Zenica, apelujući potom na nadležne gradske službe i gradsko pravobranilaštvo da pokušaju riješiti ove imovinsko-pravneodnose, na koje su mještani dosad u nekoliko navrata ukazivali šaljući dopise, kako bi se moglo pristupiti i neophodnoj sanaciji zgrade Društvenog doma u Babinu. (V.J.)