Predsjednik Saveza RVI ZDK uručio zahvalnicu gradonačelniku Kasumoviću

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović održao je danas sastanak kojem je prisustvovao Armin Mujkić, v.d. pomoćnika gradonačelnika za boračko-invalidsku zaštitu, Jusuf Rakman, predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), Almir Čamdžić, predsjednik Organizacije RVI Zenica, sa svojim članovima.

Ovom prilikom oni su se zahvalili gradonačelniku Kasumoviću na dosadašnjoj podršci radu ovih udruženja, ali i pomoćniku gradonačelnika Mujkiću na korektnoj saradnji. Posebno su se zahvalili na praksi koju je gradonačelnik Kasumović počeo implementirati prošle godine, a koja će biti nastavljena i ove godine.

“I ove godine finansirati ćemo odlazak na hadž dva člana Organizacije RVI Zenica, a to je praksa koju želimo nastaviti i u narednim godinama te da to preraste u jednu tradiciju. To je najmanje što ova Gradska uprava sa mnom na čelu može uraditi za sve one koji su riskirali svoje živote kako bi odbranili svoju domovinu od agresora. Znate da sam ukinuo finansiranja fiktivnih boračkih organizacija, a da sva boračka udruženja i organizacije mogu aplicirati na projekte te na taj način dobiti sredstva od Gradske uprave Zenica”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Jusuf Rakman, predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida ZDK, ovom prilikom zahvalio se gradonačelniku Kasumoviću na nesebičnoj podršci, te mu uručio i zahvalnicu za nesebičnu pomoć i podršku pri radu i organizaciji manifestacije u organizaciji Saveza ratnih vojnih invalida ZDK.

“U ime kantonalnog Saveza ratnih vojnih invalida želim vam se neizmjerno zahvaliti posebno za praksu slanja boraca na hadž. Čestitam Vam na tom ljudskom gestu u svoje i u ime svih boraca. Svakako, veliko hvala i za svu podršku koju ste nam pružali do sada, pomagali nam u organizacijama manifestacija. Još jednom, hvala za sve što činite za borce i ono što ćete činiti u budućem periodu”, rekao je Rakman.

Na kraju sastanaka govorilo se i o obilježavanju 1. marta – Dana nezavisnosti BiH, a koji će po prvi put biti u organizaciji Grada Zenica i boračkih udruženja, saopćeno je iz Odsjeka za protokol i informisanje Gradske uprave Zenica.